Achtergrondafbeelding

Werkwijze

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Ambitie begint bij vooruit kijken

Figrs gelooft in een hechte samenwerking. Een manier van werken waarbij krachten gebundeld worden. Niet voor niets zijn wij ervan overtuigd dat wanneer je samen verder kijkt, je samen wint.

Iedereen kan data analyses uitvoeren of een software oplossing zoeken voor een complex vraagstuk. De route naar het beste resultaat kent voor ons geen verassingen. Wij verdiepen ons pro-actief in het speelveld van jouw organisatie en vinden hierin tot dusver verborgen gebleven kansen.

Bewandel samen met ons de overwinningsroute. Bekijk welke stappen ook voor jouw organisatie leiden tot de beste technische oplossingen.

Ambitie als vertrekpunt

De ambitie van jouw organisatie is ons gezamenlijke vertrekpunt. Tijdens een kennismaking inventariseren we de behoeften en formuleren we hoe een ideale situatie eruit ziet. Ons doel is om zo helder mogelijk jullie uitdagingen in beeld te krijgen.

Afbeelding van Technische motor
Technische motor

Wanneer wij met elkaar de uitdagingen helder in beeld hebben, gaan bij ons de technische motortjes draaien. Het gebeurt geregeld dat tijdens de kennismaking de eerste ideeën voorzichtig geformuleerd worden en we al een richting kunnen uitzetten. Deze richting nemen we mee naar de tekentafel.

Naar de tekentafel

Met de uitdagingen onder de arm reizen wij af naar de tekentafel. We bespreken met het team de eventuele mogelijkheden als antwoord op de uitdagingen. Deze mogelijkheden bundelen wij en werken wij uit in een mock-up. Zie een mock-up als de schets die de mogelijkheden visueel maakt.

Afbeelding van Samenwerking
Samenwerking

Aan de tekentafel wordt er vaak veel van onze creativiteit gevraagd. Het helpt dan om met het team naar de vraagstukken te kijken. De beste ideeën ontstaan immers wanneer iedereen met zijn/haar eigen kennis en expertise een bijdrage levert tijdens de brainstorm.

Mock-Up

In de meeste situaties worden de ideeën verwerkt in een mock-up. Een mock-up is een visuele weergave van de te ontwikkelen oplossing. Deze geeft vaak een goed beeld richting onze partners. Het maakt de technische vertaling tastbaar.

Van schets naar bouwplan

De conceptuele uitwerkingen van de vraag leggen we met veel plezier aan je voor. Daarnaast delen we de bevindingen en komen we in sommige gevallen met een positieve verassing. We kijken immers graag verder dan de initiële vraag. Hebben we de concepten geëvalueerd, bepalen we samen de richting van de oplossing.

Afbeelding van Optimaal proces
Optimaal proces

Het bouwplan dient als belangrijke leidraad van het proces. Hoe duidelijker we met onze partner samen de lijnen hebben uitgezet, hoe efficiënter het proces verloopt.

Fundament plaatsen

‘Als het fundament niet goed is, verzakt je huis.’ Het is van belang om gefaseerd de oplossing te bouwen. Te beginnen met de basis. We werken vaak volgens het MVP-principe (Minimum Viable Product). Hierbij richten wij ons op een afgekaderde oplossing die de kern van het probleem aanpakt. Deze MVP dient als concept van de werkende oplossing.

Afbeelding van Belang van een MVP
Belang van een MVP

Als team hechten wij veel waarde aan een MVP. Het biedt ons de mogelijkheid om tijdens de ontwikkeling van de oplossing inzichtelijk te krijgen of wij op een lijn liggen met de wens van onze partner. Daarnaast dient een MVP als mooie basis waarop onze developers kunnen voortborduren.

Bouwen maar!

Afhankelijk van welke oplossing er gerealiseerd dient te worden, gaan onze collega’s aan de slag. Ons team bestaat uit developers (front-end en back-end), data analisten, designers en consultants. Samen ontwikkelen zij het antwoord op de vraagstukken van onze partners. Vaak in de vorm van systemen, tools, dashboards of applicaties. Wij draaien onze handen er niet voor om maar drukken op de juiste toetsen om voor jou de beste oplossing te bouwen.

Afbeelding van Tussentijdse check
Tussentijdse check

Check, check, double-check. Het is goed om in deze fase periodiek in contact te blijven om ervoor te zorgen dat de neuzen dezelfde kant op staan.

Oplevering

Hebben we de oplossing volledig gebouwd? Dan kan de kurk van de champagne en leveren we het product met veel plezier op. We begeleiden je volledig bij de implementatie en doen de laatste aanpassingen zodat je helemaal tevreden bent.

Afbeelding van 9+ ervaring
9+ ervaring

Ons doel is om tijdens het gehele proces onze partners een 9+ ervaring te bieden. Wij streven naar perfectie om jou blij te maken!

Figrs kijkt verder

Kijk jij met ons mee?

Samen innoveren

Ontdek samen met ons welke technische oplossingen jouw organisatie verder helpen. In een demo geven wij jou inzicht in de mogelijkheden op het gebied van data en of software.

Afbeelding van werkwijze

Waar mogen we je bij helpen?